Presentreklam

Vad som konstituerar bra presentreklam och vilka produkter som bäst lämpar sig som presentreklam är omtvistat. Det finns dock några produkter som de flesta inom branschen tycks vara överens om som varande sådana produkter som lämpar sig väl som presentreklam. Av dessa sticker vissa ut som den sorten som finns i de flesta hem. Av dessa figurerar pennor, paraplyer, kundvagnsmynt, tygpåsar och isskrapor överallt. Är man ute en sväng i staden och besöker ett par olika affärer kan man vara säker på att man ser reklamprodukter som ligger framme för kunden att ta hem. På exempelvis bilverkstäder, vårdcentralen och på resebyrån kan man också räkna med att se dessa produkter.

Funkar det?
Presentreklam fungerar definitivt i marknadsföringssyfte. Det är inget tvivel om att profilreklam är rätt väg att gå för att marknadsföra sig själv och sitt företag. Utifrån exempelvis T&S presentreklam kan man se att detta är en säker väg att gå. Det krävs att man exponerar profilreklamen i rätt sammanhang och att man valt rätt produkt.

Rätt produkt för sammanhanget
Att välja rätt sammanhang och rätt produkt kan i vissa fall vara lättare än i andra fall. Vissa produkter passar kanske inte direkt om man vill marknadsföra sig bland ungdomar, medan exakt dessa produkter visar sig vara perfekta bland pensionärer. Att ta fasta på vad man vill att ens budskap ska bestå i och vem man vill ska kunna se detta budskap är A och O innan man sätter sig ned för att avgöra vilken produkt som ska in i vilket sammanhang. Vissa företag önskar tilltala alla. Exempelvis vissa stora mataffärer som finns i hela landet. Alla äter ju mat oavsett ålder, kön, etniskt ursprung etcetera. Man behöver i ett sådant sammanhang attrahera alla människor varför man utan tvekan kan välja att ha alla möjliga olika produkter. Man kan ha både sådana produkter som främst äldre använder och sådana produkter som faller sig mer naturligt för yngre människor att använda. Är man istället ett litet företag som endast riktar in sig på exempelvis tonårstjejer sp är det bra att anpassa presentreklamens produktval efter vad de använder och vad man kan tänka sig att de skulle vilja ha som presentreklam. Här kanske det till exempel skulle kunna passa med skönhetsartiklar medan det istället kanske skulle passa bättre med nyckelband till tonårskillar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *